Spinazietaart
Deze hartige taart met spinazie en bladerdeeg maak je met maar 5 ingrediënten. Ovenheerlijk!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Laat ook de spinazie in een ruime kom ontdooien. Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Bak het deeg in het midden van de oven 15 min.
Verhit ondertussen de koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Roer het gehakt, de eieren en kaas door de spinazie. Haal de taart uit de oven en verdeel het spinaziemengsel over de vorm.
Bak de taart in het midden van oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en snijd in vieren.
Spinazietaart
Deze hartige taart met spinazie en bladerdeeg maak je met maar 5 ingrediënten. Ovenheerlijk!
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
10 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Laat ook de spinazie in een ruime kom ontdooien. Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Bak het deeg in het midden van de oven 15 min.
Verhit ondertussen de koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Roer het gehakt, de eieren en kaas door de spinazie. Haal de taart uit de oven en verdeel het spinaziemengsel over de vorm.
Bak de taart in het midden van oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en snijd in vieren.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries bladerdeeg
450 g diepvries spinazie à la crème
300 g rundergehakt
4 middelgrote eieren
150 g geraspte pittige kaas
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm, ingevet)