Broccoli-spinazietaart
Noten voor de bite, de kaas voor de extra smaak… Dit is écht een recept voor liefhebbers van quiche.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de spinazie onder in het kokende water (blancheren) en haal het er direct weer uit met een schuimspaan.
Laat uitlekken in een vergiet en duw er zo veel mogelijk overtollig vocht uit. Kook vervolgens in dezelfde pan de broccoli 2 min. en giet af. Spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Verdeel de groenten over de taartbodem en bestrooi met de noten.
Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Rasp de geitenkaas. Schenk over de groenten en bestrooi met de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
Broccoli-spinazietaart
Noten voor de bite, de kaas voor de extra smaak… Dit is écht een recept voor liefhebbers van quiche.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de spinazie onder in het kokende water (blancheren) en haal het er direct weer uit met een schuimspaan.
Laat uitlekken in een vergiet en duw er zo veel mogelijk overtollig vocht uit. Kook vervolgens in dezelfde pan de broccoli 2 min. en giet af. Spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Verdeel de groenten over de taartbodem en bestrooi met de noten.
Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Rasp de geitenkaas. Schenk over de groenten en bestrooi met de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes roomboter bladerdeeg
300 g verse spinazie
300 g broccoli
75 g ongezouten cashewnoten
4 middelgrote eieren
250 ml verse slagroom
150 g jong belegen geitenkaas
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)