Broccoli-spinazietaart
bewaar
bewaar

Broccoli-spinazietaart

Noten voor de bite, de kaas voor de extra smaak… Dit is écht een recept voor liefhebbers van quiche.

25 min. bereiden / 45 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de spinazie onder in het kokende water (blancheren) en haal het er direct weer uit met een schuimspaan.

Laat uitlekken in een vergiet en duw er zo veel mogelijk overtollig vocht uit. Kook vervolgens in dezelfde pan de broccoli 2 min. en giet af. Spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Verdeel de groenten over de taartbodem en bestrooi met de noten.

Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Rasp de geitenkaas. Schenk over de groenten en bestrooi met de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

bewaartip Je kunt de hartige taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccoli-spinazietaart

Noten voor de bite, de kaas voor de extra smaak… Dit is écht een recept voor liefhebbers van quiche.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig