Varkenshaasje met champignonroomsaus
Dé Hollandse klassieker is altijd feestelijk.
Aan de slag
Oven op 220 °C voorverwarmen. Verhit de koekenpan zonder boter of olie. Rooster de amandelen in 2 min. lichtbruin. Laat de amandelen afkoelen.
Bak de aardappelkroketjes in ca. 15 min. bruin in de oven. Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in ruim water in 10 min. beetgaar.
Snijd de varkenshaas in plakken van ca. 2 cm dik. Verhit in de koekenpan de margarine. Bestrooi het vlees ruim met peper. Bak de varkenshaas in ca. 6 min. van buiten bruin en van binnen iets rosé. Bestrooi met zout.
Verwarm de saus volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer de varkenshaasjes met de saus, aardappelkroketjes en spruitjes. Garneer de spruitjes en saus met amandelschaafsel.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Varkenshaasje met champignonroomsaus
Dé Hollandse klassieker is altijd feestelijk.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Oven op 220 °C voorverwarmen. Verhit de koekenpan zonder boter of olie. Rooster de amandelen in 2 min. lichtbruin. Laat de amandelen afkoelen.
Bak de aardappelkroketjes in ca. 15 min. bruin in de oven. Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in ruim water in 10 min. beetgaar.
Snijd de varkenshaas in plakken van ca. 2 cm dik. Verhit in de koekenpan de margarine. Bestrooi het vlees ruim met peper. Bak de varkenshaas in ca. 6 min. van buiten bruin en van binnen iets rosé. Bestrooi met zout.
Verwarm de saus volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer de varkenshaasjes met de saus, aardappelkroketjes en spruitjes. Garneer de spruitjes en saus met amandelschaafsel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
45 g amandelschaafsel
450 g aardappelkroketjes
1 kg spruitjes
450 g varkenshaas
3 el vloeibare margarine
360 g champignonroomsaus