Gegrilde varkenshaasspiesjes
Aan de slag
Barbecue aansteken en op temperatuur laten komen of grillpan voorverwarmen. Satéstokjes half uur in koud water weken. Varkenshaas in stukken van ca. 2 cm dik snijden. Varkenshaas met ontbijtspek omwikkelen en aan elk satéstokje 2 stuks rijgen. In grote koekenpan margarine verhitten en krieltjes in ca. 12 min. volgens gebruiksaanwijzing gaar en bruin bakken. Courgettes schoonmaken en in plakken van 1 cm dik snijden. Paprika schoonmaken en in 8 parten snijden. Courgettes en paprika op barbecue of in grillpan in 4 min. beetgaar grillen. Groente in schaal doen en met dressing mengen. Varkenshaasjes in 5 min. aan beide kanten gaargrillen. Varkenshaas met gebakken aardappeltjes en courgettesalade serveren.
Gegrilde varkenshaasspiesjes
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Barbecue aansteken en op temperatuur laten komen of grillpan voorverwarmen. Satéstokjes half uur in koud water weken. Varkenshaas in stukken van ca. 2 cm dik snijden. Varkenshaas met ontbijtspek omwikkelen en aan elk satéstokje 2 stuks rijgen. In grote koekenpan margarine verhitten en krieltjes in ca. 12 min. volgens gebruiksaanwijzing gaar en bruin bakken. Courgettes schoonmaken en in plakken van 1 cm dik snijden. Paprika schoonmaken en in 8 parten snijden. Courgettes en paprika op barbecue of in grillpan in 4 min. beetgaar grillen. Groente in schaal doen en met dressing mengen. Varkenshaasjes in 5 min. aan beide kanten gaargrillen. Varkenshaas met gebakken aardappeltjes en courgettesalade serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g varkenshaas
1 pakje gerookt ontbijtspek
3 eetlepels vloeibare margarine
1 duopak krieltjes
2 courgettes
1 rode paprika
3 eetlepels balsamicodressing
Dit heb je nodig
satéstokjes
barbecue