Meringues met citroenroom
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 ºC. Klop in een schone, vetvrije kom met een mixer de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en blijf kloppen tot een taaie, glanzende massa met zachte witte pieken ontstaat. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met een lepel acht bergjes eiwitschuim van 8 centimeter doorsnee. Bak de meringues 1 uur in de oven met de deur op een kier (steek er een pollepel tussen). Schakel de oven uit, maar laat de meringues er nog 1 uur in staan om knapperig te worden. Klop in een kom de slagroom bijna stijf. Roer in een kommetje de lemon curd met een vork los. Roer de lemon curd door de slagroom. Verwarm in een pannetje op laag vuur het sinaasappelsap met de suiker en laat het kort inkoken. Voeg de cranberry's toe en kook ze 7-8 minuten zachtjes mee, tot de bessen openspringen. Schep op de platte kant van vier meringues een flinke dot citroenroom en leg de andere vier meringues erop. Leg de gevulde meringues op hun zij op bordjes. Schep er de cranberrysaus en een beetje van het cranberrysap naast.
Extra feestelijk wordt dit gerecht met een mandje van karamel. Zie recepttip elders op deze site.
Meringues met citroenroom
nagerecht
null personen
245 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 ºC. Klop in een schone, vetvrije kom met een mixer de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en blijf kloppen tot een taaie, glanzende massa met zachte witte pieken ontstaat. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met een lepel acht bergjes eiwitschuim van 8 centimeter doorsnee. Bak de meringues 1 uur in de oven met de deur op een kier (steek er een pollepel tussen). Schakel de oven uit, maar laat de meringues er nog 1 uur in staan om knapperig te worden. Klop in een kom de slagroom bijna stijf. Roer in een kommetje de lemon curd met een vork los. Roer de lemon curd door de slagroom. Verwarm in een pannetje op laag vuur het sinaasappelsap met de suiker en laat het kort inkoken. Voeg de cranberry's toe en kook ze 7-8 minuten zachtjes mee, tot de bessen openspringen. Schep op de platte kant van vier meringues een flinke dot citroenroom en leg de andere vier meringues erop. Leg de gevulde meringues op hun zij op bordjes. Schep er de cranberrysaus en een beetje van het cranberrysap naast.
Extra feestelijk wordt dit gerecht met een mandje van karamel. Zie recepttip elders op deze site.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eiwitten
100 g poedersuiker
125 ml slagroom
1 eetlepel lemon curd
1 sinaasappel
1 eetlepel suiker
150 g verse cranberry's
Dit heb je nodig
bakpapier