Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
bewaar
bewaar

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom

35 min. bereiden / 1 uur 30 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 100 °C. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Geleidelijk 175 g suiker, maizena en azijn erdoor kloppen. Tweederde van chocolade boven eiwitten fijnraspen. Chocoladerasp erdoor scheppen. Bakplaat met bakpapier beleggen. Eiwitmengsel in spuitzak scheppen en in 8 cirkels van 8 cm doorsnee op bakplaat spuiten. Eiwitschuim 1 uur in lauwe oven tot meringues laten drogen. Meringues uit oven nemen, voorzichtig bakpapier eraf trekken en laten afkoelen. Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.

In kom slagroom met rest van suiker stijfkloppen. Tweederde van slagroom in andere kom scheppen en whisky en espresso erdoor roeren. Meringues over acht borden verdelen. Op 4 meringues bol slagroomijs scheppen en whiskyroom erover verdelen. Op andere 4 meringues aardbeienijs scheppen en gewone slagroom erover verdelen. Met fijne rasp rest van chocolade over meringues met koffieroom raspen. Over aardbeienmeringues smarties strooien.

algemeenKindertip: Een feestelijke afsluiter voor jong en oud. De ouders krijgen een meringue met slagroomijs en Irish-coffeeroom; de kinderen staat een meringue met aardbeienijs en snoepjes te wachten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig