Luchtige limoen-passievruchtmeringues
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 150 °C. In vetvrije kom eiwitten met mixer kloppen tot massa pieken vormt. Lepel voor lepel 200 g suiker erdoor kloppen, tot eiwitschuim stevige pieken vormt. Van limoen 1/2 el schil raspen, limoenen uitpersen. Met grote opscheplepel (niet van zilver) maizena en 1 tl limoensap door schuim spatelen. Van schuim op ruime afstand van elkaar 8 grote, ovale bergjes op met bakpapier beklede bakplaat scheppen. Bakplaat in midden van oven schuiven en schuim ca. 1 uur bakken. Als schuim toch bruin begint te kleuren, direct oventemperatuur verlagen of ovendeur (met pollepel ertussen) op kier zetten. Oven uitschakelen, maar deur dicht laten. Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen, tot buitenkant stevig aanvoelt, maar kern zacht en kleverig is. Meringues tot gebruik in luchtdicht afgesloten trommel bewaren. In steelpan limoensap met 200 g suiker, 1/2 el limoenrasp en 150 ml water tot stroopje inkoken.
Meringues over acht borden verdelen. Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit scheppen. Passievruchtzaadjes door limoenstroop roeren. Saus over meringues schenken.
Luchtige limoen-passievruchtmeringues
nagerecht
null personen
220 kcal
40 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 150 °C. In vetvrije kom eiwitten met mixer kloppen tot massa pieken vormt. Lepel voor lepel 200 g suiker erdoor kloppen, tot eiwitschuim stevige pieken vormt. Van limoen 1/2 el schil raspen, limoenen uitpersen. Met grote opscheplepel (niet van zilver) maizena en 1 tl limoensap door schuim spatelen. Van schuim op ruime afstand van elkaar 8 grote, ovale bergjes op met bakpapier beklede bakplaat scheppen. Bakplaat in midden van oven schuiven en schuim ca. 1 uur bakken. Als schuim toch bruin begint te kleuren, direct oventemperatuur verlagen of ovendeur (met pollepel ertussen) op kier zetten. Oven uitschakelen, maar deur dicht laten. Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen, tot buitenkant stevig aanvoelt, maar kern zacht en kleverig is. Meringues tot gebruik in luchtdicht afgesloten trommel bewaren. In steelpan limoensap met 200 g suiker, 1/2 el limoenrasp en 150 ml water tot stroopje inkoken.
Meringues over acht borden verdelen. Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit scheppen. Passievruchtzaadjes door limoenstroop roeren. Saus over meringues schenken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eiwitten
400 g fijne kristalsuiker
3 limoenen
1 tl maizena
4 passievruchten
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier