Schuimtaart met limoen
Aan de slag
In keukenmachine met sikkelmes 125 g boter en 75 g basterdsuiker tot romig mengsel mengen. Bloem, 2 eidooier en mespunt zout toevoegen en tot samenhangend deeg draaien. Deeg uit machine nemen, tot dikke worst rollen en in plasticfolie verpakken. Deeg 1 1/2 uur in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Deeg in plakjes van 3 mm snijden en plakjes over bodem van ingevette taartvorm verdelen. Deeg met handpalm en vingers aandrukken, zodat bodem en randen met deeg zijn bedekt. Ruim bakpapier op deeg leggen en bakpapier aandrukken. Bakpapier met steunvulling vullen. Deeg 15 min. in oven voorbakken (= 'blind bakken'). Steunvulling en bakpapier verwijderen en deeg nog 10 min. bakken. Taartvorm uit oven nemen. Intussen 2 limoenen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoenen uitpersen. Limoensap met 75 g basterdsuiker op laag vuur verwarmen. Maizena met 1 el water losroeren, geleidelijk door limoensap roeren en 300 ml water erbij schenken. Blijven roeren tot mengsel gebonden is. Pan van vuur nemen en limoenrasp, rest van eidooiers en 50 g boter toevoegen. Even laten afkoelen. In keukenmachine met opklopaccessoire eiwitten kloppen. Geleidelijk 100 g basterdsuiker via vulschacht toevoegen en blijven kloppen tot eiwit stijf is. Limoenmengsel over taartvorm verdelen. Eiwitschuim erover spatelen. Taart 15-20 min. in oven bakken tot eiwitschuim lichtgekleurd is.
Schuimtaart met limoen
nagerecht
null porties
435 kcal
70 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
In keukenmachine met sikkelmes 125 g boter en 75 g basterdsuiker tot romig mengsel mengen. Bloem, 2 eidooier en mespunt zout toevoegen en tot samenhangend deeg draaien. Deeg uit machine nemen, tot dikke worst rollen en in plasticfolie verpakken. Deeg 1 1/2 uur in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Deeg in plakjes van 3 mm snijden en plakjes over bodem van ingevette taartvorm verdelen. Deeg met handpalm en vingers aandrukken, zodat bodem en randen met deeg zijn bedekt. Ruim bakpapier op deeg leggen en bakpapier aandrukken. Bakpapier met steunvulling vullen. Deeg 15 min. in oven voorbakken (= 'blind bakken'). Steunvulling en bakpapier verwijderen en deeg nog 10 min. bakken. Taartvorm uit oven nemen. Intussen 2 limoenen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoenen uitpersen. Limoensap met 75 g basterdsuiker op laag vuur verwarmen. Maizena met 1 el water losroeren, geleidelijk door limoensap roeren en 300 ml water erbij schenken. Blijven roeren tot mengsel gebonden is. Pan van vuur nemen en limoenrasp, rest van eidooiers en 50 g boter toevoegen. Even laten afkoelen. In keukenmachine met opklopaccessoire eiwitten kloppen. Geleidelijk 100 g basterdsuiker via vulschacht toevoegen en blijven kloppen tot eiwit stijf is. Limoenmengsel over taartvorm verdelen. Eiwitschuim erover spatelen. Taart 15-20 min. in oven bakken tot eiwitschuim lichtgekleurd is.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g zachte boter
250 g witte basterdsuiker
200 g bloem
4 eidooiers
5 limoenen
60 g maizena
5 eiwitten
Dit heb je nodig
keukenmachine
plasticfolie
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)
bakpapier
steunvulling (bijv. gedroogde peulvruchten)