Bloemkoolsoep met blue stilton
Aan de slag
Breng in een soeppan de bouillon met de bloemkoolroosjes en foelie aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is. Verwijder de foelie. Pureer de soep met de staafmixer of giet de soep in de bak van de keukenmachine en pureer het tot een glad geheel. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de soep in vier diepe borden en verkruimel de blauwaderkaas erboven.
Bloemkoolsoep met blue stilton
voorgerecht
null personen
205 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een soeppan de bouillon met de bloemkoolroosjes en foelie aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is. Verwijder de foelie. Pureer de soep met de staafmixer of giet de soep in de bak van de keukenmachine en pureer het tot een glad geheel. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de soep in vier diepe borden en verkruimel de blauwaderkaas erboven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l kippen-
½ zak bloemkoolroosjes
1 stukje foelie
100 ml slagroom
75 g blue stilton
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine