Geroosterde bloemkoolsoep met wortelpeterselie & kruidenolie
De groenten voor de soep rooster je in de oven en serveer je met kruidenolie en zelfgemaakte croutons.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortelpeterselie en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Verdeel met de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¼ van de olie en eventueel zout.
Rooster de groenten ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om. Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en verdeel over een met bakpapier bekleed rooster. Rooster de laatste 10 min. onder de groenten in de oven.
Maak ondertussen de kruidenolie. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Doe samen met de rest van de olie en 1 el water (per 2 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de geroosterde groenten met de bouillontablet en 500 ml water (per 2 personen) in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer.
Verdeel de soep over kommen of diepe borden en besprenkel met wat kruidenolie. Serveer de croutons erbij.
Geroosterde bloemkoolsoep met wortelpeterselie & kruidenolie
De groenten voor de soep rooster je in de oven en serveer je met kruidenolie en zelfgemaakte croutons.
voorgerecht
null personen
455 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortelpeterselie en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Verdeel met de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¼ van de olie en eventueel zout.
Rooster de groenten ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om. Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en verdeel over een met bakpapier bekleed rooster. Rooster de laatste 10 min. onder de groenten in de oven.
Maak ondertussen de kruidenolie. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Doe samen met de rest van de olie en 1 el water (per 2 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de geroosterde groenten met de bouillontablet en 500 ml water (per 2 personen) in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer.
Verdeel de soep over kommen of diepe borden en besprenkel met wat kruidenolie. Serveer de croutons erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g wortelpeterselie
200 g koelverse bloemkoolroosjes
4 el traditionele olijfolie
1 ciabattina
7½ g kruidenboterkruiden
515 ml kraanwater
1 groentebouillonblokje
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker