Amuse hapjes van pancetta en gekaramelliseerde sjalot
Dit luxe lepelhapje is een bijzonder begin van je etentje.
Aan de slag
Snijd de sjalotten in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn. Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 min. op laag vuur karamelliseren.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta. Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 min. tot de pancetta krokant is.
Leg eetlepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.
Karamelliseren
Instructievideo - 01:36 min.
Amuse hapjes van pancetta en gekaramelliseerde sjalot
Dit luxe lepelhapje is een bijzonder begin van je etentje.
voorgerecht
null personen
125 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn. Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 min. op laag vuur karamelliseren.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta. Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 min. tot de pancetta krokant is.
Leg eetlepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sjalotten
20 g ongezouten roomboter
1 el kristalsuiker
3 el Ca del cristo crema di balsamico
75 g cranberrypaté
8 plakjes pancetta