Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot
Begin eens met deze amuse: zout, zoet en romig op één lepel.
Aan de slag
Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de cremaceto balsamico toe en laat het geheel in 15 min. op laag vuur karamelliseren. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de paté in blokjes (naar gewenst aantal personen) van 2 cm en wikkel elk blokje in een plakje spek. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de blokjes 3 min. op middelhoog vuur tot de spek krokant is.
Verdeel de rucola en sjalotjes over de lepels en leg de patéhapjes erop.
Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot
Begin eens met deze amuse: zout, zoet en romig op één lepel.
voorgerecht
null porties
90 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de cremaceto balsamico toe en laat het geheel in 15 min. op laag vuur karamelliseren. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de paté in blokjes (naar gewenst aantal personen) van 2 cm en wikkel elk blokje in een plakje spek. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de blokjes 3 min. op middelhoog vuur tot de spek krokant is.
Verdeel de rucola en sjalotjes over de lepels en leg de patéhapjes erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sjalotten
20 g ongezouten roomboter
1½ el cremaceto balsamico
75 g cranberrypaté
8 plakjes AH Biologisch ontbijtspek
15 g rucola
Dit heb je nodig
amuselepels