Kabeljauw met pancetta en kaas
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Smelt de boter in het achtergebleven bakvet, voeg de knoflook en sjalot toe en bak 5 min. op laag vuur.
Verkruimel ondertussen het brood, voeg toe en bak 2 min. mee. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de rasp toe aan het kruim en bak het geheel in 5 min. goudbruin en krokant. Verkruimel de pancetta en schep samen met de kaas door het broodmengsel.
Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg in de ovenschaaltjes. Verdeel het pancettabroodmengsel over de vis en bak in ca. 15 min. gaar in de oven.
Doe ondertussen de veldsla in een kom. Meng de sla met 2 el citroensap, de olie en peper en zout. Verdeel over 4 bordjes. Zet op elk bord een schaaltje vis. Lekker met focaccia met rozemarijn en knoflook.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Kabeljauw met pancetta en kaas
voorgerecht
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Smelt de boter in het achtergebleven bakvet, voeg de knoflook en sjalot toe en bak 5 min. op laag vuur.
Verkruimel ondertussen het brood, voeg toe en bak 2 min. mee. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de rasp toe aan het kruim en bak het geheel in 5 min. goudbruin en krokant. Verkruimel de pancetta en schep samen met de kaas door het broodmengsel.
Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg in de ovenschaaltjes. Verdeel het pancettabroodmengsel over de vis en bak in ca. 15 min. gaar in de oven.
Doe ondertussen de veldsla in een kom. Meng de sla met 2 el citroensap, de olie en peper en zout. Verdeel over 4 bordjes. Zet op elk bord een schaaltje vis. Lekker met focaccia met rozemarijn en knoflook.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pakje pancetta
50 g boter
1 teen knoflook
1 sjalot
2 sneetjes witbrood
1 citroen
50 g Parmezaanse kaas
200 g kabeljauw
1 zak veldsla
3 el olijfolie
Dit heb je nodig
4 ovenschaaltjes (Ø 9 cm), ingevet