Salade met pancetta
Gemengde jonge bladsla met spinazie, citroensap, olie en peper. On top: pancettacrumble!
Aan de slag
Snijd de pancetta in hele dunne reepjes. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de pancetta op laag vuur 5 min. Verkruimel het brood in de keukenmachine. Voeg de kruimels toe aan de pancetta. Bak op laag vuur in 10 min. al omscheppend goudbruin.
Kook ondertussen de eitjes 4 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel.
Pers de citroen uit. Besprenkel de sla met de rest van de olie en het citroensap en breng op smaak met peper. Halveer de eitjes in de lengte en verdeel ze over de sla. Garneer met de pancettacrumble.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Salade met pancetta
Gemengde jonge bladsla met spinazie, citroensap, olie en peper. On top: pancettacrumble!
bijgerecht
null personen
305 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de pancetta in hele dunne reepjes. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de pancetta op laag vuur 5 min. Verkruimel het brood in de keukenmachine. Voeg de kruimels toe aan de pancetta. Bak op laag vuur in 10 min. al omscheppend goudbruin.
Kook ondertussen de eitjes 4 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel.
Pers de citroen uit. Besprenkel de sla met de rest van de olie en het citroensap en breng op smaak met peper. Halveer de eitjes in de lengte en verdeel ze over de sla. Garneer met de pancettacrumble.
variatietip:
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
80 g pancetta
3 el traditionele olijfolie
2 sneetjes witbrood
12 kwarteleieren
1 citroen
80 g gemengde jonge bladsla met spinazie
Dit heb je nodig
keukenmachine