Salade met rabarber, geitenkaas en spekjes
Rabarber: roze van buiten, wit van binnen. Rauw doet 'ie het fantastisch in deze salade.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekjes op middelhoog vuur 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak de rabarber schoon en schaaf met een dunschiller in lange linten. Was de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel met schil vervolgens in heel dunne plakjes. Meng de olijfolie, honing en balsamicoazijn tot een gladde dressing. Voeg toe aan de rabarber en appel en laat 5 min. staan.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Meng de bosui en de sla voorzichtig door de rabarber-appelsalade. Breng op smaak met peper. Leg de plakjes geitenkaas erop en bestrooi met de gebakken spekjes.
Salade met rabarber, geitenkaas en spekjes
Rabarber: roze van buiten, wit van binnen. Rauw doet 'ie het fantastisch in deze salade.
bijgerecht
null personen
295 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekjes op middelhoog vuur 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak de rabarber schoon en schaaf met een dunschiller in lange linten. Was de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel met schil vervolgens in heel dunne plakjes. Meng de olijfolie, honing en balsamicoazijn tot een gladde dressing. Voeg toe aan de rabarber en appel en laat 5 min. staan.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Meng de bosui en de sla voorzichtig door de rabarber-appelsalade. Breng op smaak met peper. Leg de plakjes geitenkaas erop en bestrooi met de gebakken spekjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g gerookte spekreepjes
250 g rabarber
1 Elstar appel
3 el olijfolie extra vierge
1 el vloeibare honing
1 el balsamicoazijn
2 bosuitjes
100 g jonge bladsla met rucola
125 g geitenkaas schijfjes