Pangratatto met pancetta en parmezaan
bewaar
bewaar

Pangratatto met pancetta en parmezaan

Gooi oud brood niet weg, maar maak er Italiaanse pangratatto (knapperig gebakken broodkruim) met pancetta en parmezaan van. Een lekkere smaakmaker voor alles wat wel een heerlijke crunch kan gebruiken.

15 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Rooster het oude brood in een broodrooster of tosti-ijzer en scheur in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta op middelhoog vuur bruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukjes. Bewaar het bakvet in de pan.

Doe het brood, de pancetta en knoflook in de kleine keukenmachine en maal tot fijn kruim. Rasp de kaas en hou apart.

Voeg de olie toe aan de koekenpan met achtergebleven bakvet en bak het kruim al roerend op middelhoog vuur 5 min. lichtbruin. Voeg de geraspte kaas toe en bak al roerend 2 min. mee.

vegatipVervang de pancetta door vegetarisch spek en de parmezaan door een vegetarisch alternatief voor kaas.
bereidingstipJe kunt dit recept ook maken met gewone oude (volkoren)boterhammen.
achtergrondinfoPangrattato wordt ook wel armeluis-parmezaan genoemd. Het werd vaak gebruikt als vervanger voor Parmezaanse kaas door mensen die dat niet konden betalen. Het is goedkoop en lekker op alles wat wel een heerlijke crunch kan gebruiken (zoals ovengerechten), door pasta of als paneermeel.
combinatietipLekker over geroosterde groenten zoals bloemkool.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pangratatto met pancetta en parmezaan

Gooi oud brood niet weg, maar maak er Italiaanse pangratatto (knapperig gebakken broodkruim) met pancetta en parmezaan van. Een lekkere smaakmaker voor alles wat wel een heerlijke crunch kan gebruiken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig