Pangratatto met pancetta en parmezaan
Gooi oud brood niet weg, maar maak er Italiaanse pangratatto (knapperig gebakken broodkruim) met pancetta en parmezaan van. Een lekkere smaakmaker voor alles wat wel een heerlijke crunch kan gebruiken.
Aan de slag
Rooster het oude brood in een broodrooster of tosti-ijzer en scheur in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta op middelhoog vuur bruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukjes. Bewaar het bakvet in de pan.
Doe het brood, de pancetta en knoflook in de kleine keukenmachine en maal tot fijn kruim. Rasp de kaas en hou apart.
Voeg de olie toe aan de koekenpan met achtergebleven bakvet en bak het kruim al roerend op middelhoog vuur 5 min. lichtbruin. Voeg de geraspte kaas toe en bak al roerend 2 min. mee.
Pangratatto met pancetta en parmezaan
Gooi oud brood niet weg, maar maak er Italiaanse pangratatto (knapperig gebakken broodkruim) met pancetta en parmezaan van. Een lekkere smaakmaker voor alles wat wel een heerlijke crunch kan gebruiken.
null porties
150 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster het oude brood in een broodrooster of tosti-ijzer en scheur in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta op middelhoog vuur bruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukjes. Bewaar het bakvet in de pan.
Doe het brood, de pancetta en knoflook in de kleine keukenmachine en maal tot fijn kruim. Rasp de kaas en hou apart.
Voeg de olie toe aan de koekenpan met achtergebleven bakvet en bak het kruim al roerend op middelhoog vuur 5 min. lichtbruin. Voeg de geraspte kaas toe en bak al roerend 2 min. mee.
vegatip:
bereidingstip:
achtergrondinfo:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g meergranenstokbroden
3 plakjes pancetta
1 teen knoflook
20 g Parmezaanse kaas
1 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
broodrooster
kleine keukenmachine