Gekaramelliseerde aardbeientaartjes met balsamicoazijn & gorgonzola
Een bijzonder gebakje kun je dit wel noemen. Aardbeien, gorgonzola en balsamico: je moet het eens proeven, écht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de muffinvorm in. Verwijder van de aardbeien de kroontjes en halveer. Snijd de gorgonzola in stukjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardbeien met de suiker en laat karamelliseren. Voeg de balsamicoazijn toe.
Snijd ondertussen het bladerdeeg in een stuk persoon en bekleed de holtes in de muffinvorm met het bladerdeeg. Verdeel de gorgonzola en aardbeien erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Haal de taartjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
Hak ondertussen de pistachenoten fijn. Bestrooi de afgekoelde aardbeientaartjes met de pistachenoten en serveer.
Gekaramelliseerde aardbeientaartjes met balsamicoazijn & gorgonzola
Een bijzonder gebakje kun je dit wel noemen. Aardbeien, gorgonzola en balsamico: je moet het eens proeven, écht.
null personen
295 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de muffinvorm in. Verwijder van de aardbeien de kroontjes en halveer. Snijd de gorgonzola in stukjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardbeien met de suiker en laat karamelliseren. Voeg de balsamicoazijn toe.
Snijd ondertussen het bladerdeeg in een stuk persoon en bekleed de holtes in de muffinvorm met het bladerdeeg. Verdeel de gorgonzola en aardbeien erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Haal de taartjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
Hak ondertussen de pistachenoten fijn. Bestrooi de afgekoelde aardbeientaartjes met de pistachenoten en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g verse aardbeien
50 g gorgonzola
20 g ongezouten roomboter
40 g kristalsuiker
1 el aceto balsamico di Modena
130 g rollen vers bladerdeeg
20 g ongezouten pistachenoten
Dit heb je nodig
muffinvorm met 6 holten