Horror halloweencake
Griezelig goed deze cake met mascarpone, kaneel en bloederige glazuur.
15 min. bereiden / 55 min. oventijd / 3 uur 15 min. wachten
15 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de boter en olie in een ruime kom en voeg de suiker en een mespunt zout toe. Klop met een mixer in 5 min. wit en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en 2 el sap (per cake) toe aan het beslag. Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zetmeel boven het beslag en spatel erdoor. Voeg de crème fraîche toe. Bestuif de cakevorm met de extra bloem. Schep het beslag erin en bak de cake in ca. 55 min. goudbruin en gaar.
Neem de cake uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster. Stort uit de vorm op een platte schaal, maar doe de vorm dan weer op de omgedraaide cake zodat deze niet uitdroogt. Laat in 3 uur verder afkoelen. Meng de vanillesuiker door de mascarpone. Bestrijk hier rondom de omgedraaide cake mee. Meng de poedersuiker met de kleurstof, aceto balsamico en 1 à 2 el koud water (per cake) tot een glad glazuur. Schenk over de cake, zorg dat het er aan alle kanten vanaf druipt. Serveer de cake met een groot mes middenin.
Horror halloweencake
Griezelig goed deze cake met mascarpone, kaneel en bloederige glazuur.
null personen
445 kcal
15 min. bereiden
195 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de boter en olie in een ruime kom en voeg de suiker en een mespunt zout toe. Klop met een mixer in 5 min. wit en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en 2 el sap (per cake) toe aan het beslag. Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zetmeel boven het beslag en spatel erdoor. Voeg de crème fraîche toe. Bestuif de cakevorm met de extra bloem. Schep het beslag erin en bak de cake in ca. 55 min. goudbruin en gaar.
Neem de cake uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster. Stort uit de vorm op een platte schaal, maar doe de vorm dan weer op de omgedraaide cake zodat deze niet uitdroogt. Laat in 3 uur verder afkoelen. Meng de vanillesuiker door de mascarpone. Bestrijk hier rondom de omgedraaide cake mee. Meng de poedersuiker met de kleurstof, aceto balsamico en 1 à 2 el koud water (per cake) tot een glad glazuur. Schenk over de cake, zorg dat het er aan alle kanten vanaf druipt. Serveer de cake met een groot mes middenin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g zachte roomboter
50 ml koolzaadolie
250 g fijne kristalsuiker
5 middelgrote eieren
1 citroen
250 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
1 el gemalen kaneel
2 el aardappelzetmeel
125 g crème fraîche
16 g vanillesuiker
250 g mascarpone
200 g poedersuiker
1 el rode kleurstof
2 tl aceto balsamico di Modena
Dit heb je nodig
handmixer
cakevorm 30 cm