Griezelkoekjes
Wat is er nu leuker dan samen bakken? Jij het deeg, je kinderen de uitsteekvormpjes.
Aan de slag
Smelt de boter. Meng de boter en suiker in een kom en klop de eieren erdoor. Kneed de kaneel, bloem en het zout erdoor. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 10 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot ½ cm dik. Steek er met de koekvormpjes figuurtjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen.
Roer 2 el water door 200 g poedersuiker, zodat er een dikke stroperige suikerpasta ontstaat. Bestrijk de koekjes met behulp van 2 theelepels met een dikke laag glazuur. Laat in ca. 20 min hard worden.
Roer 1 tl water met de rest van de poedersuiker, zodat een dikke stroperige suikerpasta ontstaat. Voeg de cacaopoeder toe en roer door de rest van het glazuur.
Vul een cornetje (spuitzakje) met het chocoladeglazuur en versier de koekjes.
Griezelkoekjes
Instructievideo - 02:08 min.
Griezelkoekjes
Wat is er nu leuker dan samen bakken? Jij het deeg, je kinderen de uitsteekvormpjes.
null porties
195 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Smelt de boter. Meng de boter en suiker in een kom en klop de eieren erdoor. Kneed de kaneel, bloem en het zout erdoor. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 10 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot ½ cm dik. Steek er met de koekvormpjes figuurtjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen.
Roer 2 el water door 200 g poedersuiker, zodat er een dikke stroperige suikerpasta ontstaat. Bestrijk de koekjes met behulp van 2 theelepels met een dikke laag glazuur. Laat in ca. 20 min hard worden.
Roer 1 tl water met de rest van de poedersuiker, zodat een dikke stroperige suikerpasta ontstaat. Voeg de cacaopoeder toe en roer door de rest van het glazuur.
Vul een cornetje (spuitzakje) met het chocoladeglazuur en versier de koekjes.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g ongezouten roomboter
200 g kristalsuiker
2 middelgrote eieren
1 el gemalen kaneel
400 g tarwebloem
1 tl zout
2 el kraanwater
250 g poedersuiker
1 tl kraanwater
1 el cacaopoeder
Dit heb je nodig
deegroller
koekvormpjes
bakpapier