Griezelkoekjes
bewaar
bewaar

Griezelkoekjes

Wat is er nu leuker dan samen bakken? Jij het deeg, je kinderen de uitsteekvormpjes.

20 min. bereiden / 10 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Smelt de boter. Meng de boter en suiker in een kom en klop de eieren erdoor. Kneed de kaneel, bloem en het zout erdoor. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 10 min. in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot ½ cm dik. Steek er met de koekvormpjes figuurtjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen.

Roer 2 el water door 200 g poedersuiker, zodat er een dikke stroperige suikerpasta ontstaat. Bestrijk de koekjes met behulp van 2 theelepels met een dikke laag glazuur. Laat in ca. 20 min hard worden.

Roer 1 tl water met de rest van de poedersuiker, zodat een dikke stroperige suikerpasta ontstaat. Voeg de cacaopoeder toe en roer door de rest van het glazuur.

Vul een cornetje (spuitzakje) met het chocoladeglazuur en versier de koekjes.

bewaartipJe kunt de koekjes 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
variatietipSpookkoekjes: teken een spookje (en andere enge figuurtjes) op papier, knip dat uit en leg op het deeg. Snijd langs de rand van het papier het spookvormpje uit het deeg. Bak het spookkoekje in de oven en bedek het koekje met een laag wit glazuur. Maak daarna oogjes van het chocoladeglazuur met het spuitzakje, een satéprikker of een dun penseeltje.

Griezelkoekjes

Instructievideo - 02:08 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Griezelkoekjes

Wat is er nu leuker dan samen bakken? Jij het deeg, je kinderen de uitsteekvormpjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig