Fondue met roquefort en rode port
Aan de slag
Snijd de peren in partjes, verwijder de klokhuizen en besprenkel de partjes met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de vijgen in partjes en de bleekselderij in de lengte in drie smalle stukken (halveer deze stukken eventueel). Haal de blaadjes witlof los. Verwarm de slagroom en laat hierin de roquefort al roerend smelten (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Roer de melk erdoor en breng aan de kook. Roer de maizena los met de port en roer dit door het kaasmengsel. Laat 2-3 minuten doorkoken en breng het geheel op smaak met (zout en) peper. Zet de kaasfondue op tafel op een warmhoudplaatje. Doop de aan een vork geprikte stukken vijg, peer, bleekselderij en witlof in de fondue.
Het geheime ingrediënt om klonten in de fondue tegen te gaan: een klein beetje citroensap!
Fondue met roquefort en rode port
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de peren in partjes, verwijder de klokhuizen en besprenkel de partjes met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de vijgen in partjes en de bleekselderij in de lengte in drie smalle stukken (halveer deze stukken eventueel). Haal de blaadjes witlof los. Verwarm de slagroom en laat hierin de roquefort al roerend smelten (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Roer de melk erdoor en breng aan de kook. Roer de maizena los met de port en roer dit door het kaasmengsel. Laat 2-3 minuten doorkoken en breng het geheel op smaak met (zout en) peper. Zet de kaasfondue op tafel op een warmhoudplaatje. Doop de aan een vork geprikte stukken vijg, peer, bleekselderij en witlof in de fondue.
Het geheime ingrediënt om klonten in de fondue tegen te gaan: een klein beetje citroensap!
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 peren
1 el citroensap
4 verse vijgen
6 stengels bleekselderij
2 struikjes witlof
125 ml slagroom
400 g roquefort (kaas)
300 ml melk
2 el maizena
3 el rode port
Dit heb je nodig
caquelon (kaasfonduepan)