Fondue van cheddar en gruyèrekaas
Fondue van twee kazen, tomaat én bosui. Extra lekker dus!
Aan de slag
Verwarm de witte wijn en laat hierin de geraspte kaas al roerend smelten (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Roer de maizena los met het citroensap en water. Roer dit door de kaasfondue en laat deze 2-3 min. doorkoken, tot hij is gebonden.
Snijd de zongedroogde tomaat fijn, de bosui in dunne ringetjes en de bloemkool in kleine roosjes. Roer de gedroogde tomaat door de kaasfondue. Breng op smaak met (zout en) peper. Bestrooi de fondue met bosui en zet hem op tafel op een warmhoudplaatje. Doop de stukjes bloemkool, olijven, tomaten en de soepstengels in de fondue.
Fondue van cheddar en gruyèrekaas
Fondue van twee kazen, tomaat én bosui. Extra lekker dus!
hoofdgerecht
null personen
855 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de witte wijn en laat hierin de geraspte kaas al roerend smelten (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Roer de maizena los met het citroensap en water. Roer dit door de kaasfondue en laat deze 2-3 min. doorkoken, tot hij is gebonden.
Snijd de zongedroogde tomaat fijn, de bosui in dunne ringetjes en de bloemkool in kleine roosjes. Roer de gedroogde tomaat door de kaasfondue. Breng op smaak met (zout en) peper. Bestrooi de fondue met bosui en zet hem op tafel op een warmhoudplaatje. Doop de stukjes bloemkool, olijven, tomaten en de soepstengels in de fondue.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 ml witte wijn
200 g geraspte gruyère
300 g geraspte cheddar
2 el maizena
1 el citroensap
2 el water
2 zongedroogde tomaten
3 bosuien
1 bloemkool
100 g knoflookolijven zonder pit
250 g cherrytomaten
1 pak soepstengels
Dit heb je nodig
caquelon