Flensjes met mandarijn en ijs
bewaar
bewaar

Flensjes met mandarijn en ijs

15 min. bereiden / 1 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Klop het ei door de melk. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Schenk hierin een scheut van het eimengsel. Klop met een garde of mixer. Schenk telkens een scheut van het melkmengsel erbij, tot het beslag vloeibaar is. Breng op smaak met zout en laat het beslag 1 uur staan.

Snijd ondertussen met een scherp mes de oranje schil van de mandarijnen. Snijd het vruchtvlees in 4 plakken, doe in een schaal en schenk de limonadesiroop erover. Laat nog even staan.

Verhit de olie in de gourmetpannetjes. Schep wat beslag in elk pannetje. Draai het flensje om zodra de bovenkant gestold is en bak de andere zijde. Serveer met 2 plakjes mandarijn en een klein bolletje ijs.

algemeenEten er geen kinderen mee? Vervang voor een bitterzoete smaak de limonadesiroop dan door 4 el sinaasappellikeur (slijter).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Flensjes met mandarijn en ijs

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig