Flensjes met warme dadelsaus
Aan de slag
Boven schaal bloem met mespunt zout zeven, in midden kuiltje maken en ei erin breken. Helft van melk in kuiltje gieten en geheel met garde of mixer vanuit kuiltje tot glad beslag roeren. Beslag verdunnen met rest van melk. Boter door beslag roeren. In kleine koekenpan met antiaanbaklaag kleine schep beslag met draaiende beweging over bodem tot dun laagje laten uitvloeien. Flensje aan beide zijden goudbruin bakken. Op zelfde wijze nog 7 flensjes bakken. Flensjes op (ovenbestendige) schaal opstapelen, laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren. Roomijs iets zacht laten worden en er met ijsbolschep 4 bollen van maken (of met warme lepel 8 grove krullen vormen). Tot gebruik in diepvries bewaren.
Flensjes op kamertemperatuur laten komen of in oven (225 °C) opwarmen. Dadels fijnsnijden. In steelpan schenkstroop, slagroom en dadels mengen en al roerend verwarmen. Flensjes per 2 dubbelgevouwen op bord leggen. Op elk 1/2 bol of 1 krul ijs leggen en flensje nogmaals dubbelvouwen. Dadelsaus erover schenken.
Flensjes met warme dadelsaus
nagerecht
null personen
675 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Boven schaal bloem met mespunt zout zeven, in midden kuiltje maken en ei erin breken. Helft van melk in kuiltje gieten en geheel met garde of mixer vanuit kuiltje tot glad beslag roeren. Beslag verdunnen met rest van melk. Boter door beslag roeren. In kleine koekenpan met antiaanbaklaag kleine schep beslag met draaiende beweging over bodem tot dun laagje laten uitvloeien. Flensje aan beide zijden goudbruin bakken. Op zelfde wijze nog 7 flensjes bakken. Flensjes op (ovenbestendige) schaal opstapelen, laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren. Roomijs iets zacht laten worden en er met ijsbolschep 4 bollen van maken (of met warme lepel 8 grove krullen vormen). Tot gebruik in diepvries bewaren.
Flensjes op kamertemperatuur laten komen of in oven (225 °C) opwarmen. Dadels fijnsnijden. In steelpan schenkstroop, slagroom en dadels mengen en al roerend verwarmen. Flensjes per 2 dubbelgevouwen op bord leggen. Op elk 1/2 bol of 1 krul ijs leggen en flensje nogmaals dubbelvouwen. Dadelsaus erover schenken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g bloem
1 ei
300 ml melk
50 ml vloeibare boter
500 g roomijs
10 dadels
4 eetlepels schenkstroop
125 ml slagroom