Salade met wortellinten en tonijn
Aan de slag
Schaaf de winterpeen in de lengte in dunne plakken. Kook of stoom de peultjes met de wortellinten in 3-5 minuten beetgaar, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water. Klop een dressing van 4 eetlepels olie, de azijn en 1 theelepel mosterdzaad. Breng op smaak met zout en de pepermix. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de tonijn op hoog vuur in 3-4 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen rosé (halverwege keren). Laat de tonijn even rusten, snijd 'm in plakken en breng op smaak met zout en peper. Schep de rucola, wortellinten en peultjes om met de dressing. Verdeel de salade over twee borden en verdeel de tonijn erover. Bestrooi met de rest van de mosterdzaadjes.
Salade met wortellinten en tonijn
voorgerecht
null personen
225 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schaaf de winterpeen in de lengte in dunne plakken. Kook of stoom de peultjes met de wortellinten in 3-5 minuten beetgaar, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water. Klop een dressing van 4 eetlepels olie, de azijn en 1 theelepel mosterdzaad. Breng op smaak met zout en de pepermix. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de tonijn op hoog vuur in 3-4 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen rosé (halverwege keren). Laat de tonijn even rusten, snijd 'm in plakken en breng op smaak met zout en peper. Schep de rucola, wortellinten en peultjes om met de dressing. Verdeel de salade over twee borden en verdeel de tonijn erover. Bestrooi met de rest van de mosterdzaadjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 winterpeen
100 g peultjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel rode-wijnazijn
2 theelepels mosterdzaad
½ theelepel gemalen pepermix
1 tonijnsteak
½ zak rucola