Salade van rucola met oesterzwammen, mozzarella en stoneleeks
Aan de slag
In schaal rucola omscheppen met 2 el olie en mespunt zout. Mozzarella niet snijden, maar tussen duim en vingers in grove stukjes scheuren. Stoneleeks in ruim kokend water met zout in 2-3 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Oesterzwammen in grove repen scheuren. In koekenpan 2 el olie verhitten en oesterzwammen op hoog vuur 2-3 min. bakken. Afblussen met azijn, zout en peper naar smaak toevoegen. Rucola over vier borden verdelen. Stoneleeks en oesterzwammen erop leggen en mozzarella over salade verdelen. Beetje peper erboven malen.
Salade van rucola met oesterzwammen, mozzarella en stoneleeks
voorgerecht
null personen
270 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In schaal rucola omscheppen met 2 el olie en mespunt zout. Mozzarella niet snijden, maar tussen duim en vingers in grove stukjes scheuren. Stoneleeks in ruim kokend water met zout in 2-3 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Oesterzwammen in grove repen scheuren. In koekenpan 2 el olie verhitten en oesterzwammen op hoog vuur 2-3 min. bakken. Afblussen met azijn, zout en peper naar smaak toevoegen. Rucola over vier borden verdelen. Stoneleeks en oesterzwammen erop leggen en mozzarella over salade verdelen. Beetje peper erboven malen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak rucola
4 eetlepels olijfolie extra vierge
2 bollen (buffel)mozzarella
2 zakjes stoneleeks
2 bakjes oesterzwammen
1 eetlepel witte-wijnazijn
0 versgemalen zwarte peper