Romige maïssoep met zeevruchten
Aan de slag
Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Prei schoonmaken en in ringetjes snijden. Maïs laten uitlekken. In soeppan margarine verhitten en prei met paprika 3 min. zachtjes bakken. Bloem al roerend toevoegen. Onder voortdurend roeren 1 liter water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillonblokjes en maïs toevoegen en soep 2 min. zachtjes laten koken. Zeevruchten en room toevoegen en door en door verwarmen. Brood roosteren. Soep met zout en peper op smaak brengen. Met toast serveren.
Romige maïssoep met zeevruchten
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Prei schoonmaken en in ringetjes snijden. Maïs laten uitlekken. In soeppan margarine verhitten en prei met paprika 3 min. zachtjes bakken. Bloem al roerend toevoegen. Onder voortdurend roeren 1 liter water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillonblokjes en maïs toevoegen en soep 2 min. zachtjes laten koken. Zeevruchten en room toevoegen en door en door verwarmen. Brood roosteren. Soep met zout en peper op smaak brengen. Met toast serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
1 prei
2 blikjes maïskorrels
2 eetlepels vloeibare margarine
3 eetlepels bloem
2 vleesbouillontabletten
½ zakje gemengde zeevruchten
1 pakje room culinair
½ boerenbruin sesambrood