Grootmoeders krentenbrood (feestbrood)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep het bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker met zout naar smaak om. Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel. Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij, tot een stevig deeg ontstaat. Doe het deeg in de ingevette cakevorm, strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 minuten gaar. Prik met een breinaald in het brood om te controleren of het gaar is. Als de naald schoon blijft, is het brood klaar.
Het krentenbrood is net een gebakje met boter erop.
Grootmoeders krentenbrood (feestbrood)
null porties
225 kcal
35 min. bereiden
75 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep het bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker met zout naar smaak om. Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel. Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij, tot een stevig deeg ontstaat. Doe het deeg in de ingevette cakevorm, strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 minuten gaar. Prik met een breinaald in het brood om te controleren of het gaar is. Als de naald schoon blijft, is het brood klaar.
Het krentenbrood is net een gebakje met boter erop.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zelfrijzend bakmeel
150 g rozijnen
50 g gedroogde abrikozen
50 g gedroogde vijgen
200 g suiker
1 ei
400 ml melk
Dit heb je nodig
cakevorm inhoud ca. 1 1/2 liter, ingevet