Grootmoeders krentenbrood (feestbrood)
bewaar
bewaar

Grootmoeders krentenbrood (feestbrood)

35 min. bereiden / 1 uur 15 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep het bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker met zout naar smaak om. Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel. Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij, tot een stevig deeg ontstaat. Doe het deeg in de ingevette cakevorm, strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 minuten gaar. Prik met een breinaald in het brood om te controleren of het gaar is. Als de naald schoon blijft, is het brood klaar.

Het krentenbrood is net een gebakje met boter erop.

algemeenFamilierecept AllerHande 10 2006. Al minimaal honderd jaar wordt het recept van krentenbrood van moeder op dochter doorgegeven. De geur van warm krentenbrood betekent feest voor Annie Koenders-Kuilman (74). Dat was al zo toen haar oma het bakte. Nu serveert haar dochter Annet (42) het familiebrood uit de oven. En haar dochters van zeven en drie zetten die traditie voort.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Grootmoeders krentenbrood (feestbrood)

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig