Dessert van tarwekorrels, zuidvruchten en noten
bewaar
bewaar

Dessert van tarwekorrels, zuidvruchten en noten

25 min. bereiden / 2 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Tarly en rijst afzonderlijk volgens gebruiksaanwijzing gaar en droog koken. Intussen rozijnen laten weken in 2 dl heet water. Abrikozen in dunne reepjes snijden. 2 Vijgen in reepjes snijden, andere 2 in dunne plakjes. In pan rozijnen met weekvocht, 3/4 deel van abrikozen, reepjes vijgen, Tarly en rijst door elkaar scheppen. Aan de kook brengen en op laag vuur ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken. Suiker toevoegen en al roerend laten oplossen. Custardpoeder losroeren met melk en aan Tarly toevoegen. Mengsel al roerend iets laten indikken. Pan van vuur nemen en asure in ca. 2 uur laten afkoelen, regelmatig roeren.

Walnoten fijnhakken. Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Asure overdoen in schaal. Rest van abrikozen, plakjes vijgen, walnoten en pijnboompitten erover strooien.

algemeenOok lekker als tussendoortje.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Dessert van tarwekorrels, zuidvruchten en noten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig