Dessert van tarwekorrels, zuidvruchten en noten
Aan de slag
Tarly en rijst afzonderlijk volgens gebruiksaanwijzing gaar en droog koken. Intussen rozijnen laten weken in 2 dl heet water. Abrikozen in dunne reepjes snijden. 2 Vijgen in reepjes snijden, andere 2 in dunne plakjes. In pan rozijnen met weekvocht, 3/4 deel van abrikozen, reepjes vijgen, Tarly en rijst door elkaar scheppen. Aan de kook brengen en op laag vuur ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken. Suiker toevoegen en al roerend laten oplossen. Custardpoeder losroeren met melk en aan Tarly toevoegen. Mengsel al roerend iets laten indikken. Pan van vuur nemen en asure in ca. 2 uur laten afkoelen, regelmatig roeren.
Walnoten fijnhakken. Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Asure overdoen in schaal. Rest van abrikozen, plakjes vijgen, walnoten en pijnboompitten erover strooien.
Dessert van tarwekorrels, zuidvruchten en noten
nagerecht
null personen
215 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Tarly en rijst afzonderlijk volgens gebruiksaanwijzing gaar en droog koken. Intussen rozijnen laten weken in 2 dl heet water. Abrikozen in dunne reepjes snijden. 2 Vijgen in reepjes snijden, andere 2 in dunne plakjes. In pan rozijnen met weekvocht, 3/4 deel van abrikozen, reepjes vijgen, Tarly en rijst door elkaar scheppen. Aan de kook brengen en op laag vuur ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken. Suiker toevoegen en al roerend laten oplossen. Custardpoeder losroeren met melk en aan Tarly toevoegen. Mengsel al roerend iets laten indikken. Pan van vuur nemen en asure in ca. 2 uur laten afkoelen, regelmatig roeren.
Walnoten fijnhakken. Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Asure overdoen in schaal. Rest van abrikozen, plakjes vijgen, walnoten en pijnboompitten erover strooien.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g tarly
4 eetlepels meergranenrijst
4 eetlepels rozijnen
8 gewelde abrikozen
4 gedroogde vijgen
75 g suiker
1 eetlepel custardpoeder
2 eetlepels melk
2 eetlepels walnoten
2 eetlepels pijnboompitten