IJs met fruit en vruchtensap
Aan de slag
Snijd de druiven doormidden. Was de appel en snijd hem in dunne partjes. Schep het fruit door elkaar. Klop de slagroom stijf met de suiker en het limoensap. Verdeel over elke ijscoupe een eetlepel fruit en giet hier 25 ml appelsap over. Schep nu twee bolletjes vanille-ijs in elk glas. Verdeel de rest van het appel-druivenmengsel erover en schep tot slot de limoenslagroom erop. Steek een rietje in de ijsjes en maak ze af met een parapluutje en een ijswafeltje.
IJs met fruit en vruchtensap
nagerecht
null personen
315 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de druiven doormidden. Was de appel en snijd hem in dunne partjes. Schep het fruit door elkaar. Klop de slagroom stijf met de suiker en het limoensap. Verdeel over elke ijscoupe een eetlepel fruit en giet hier 25 ml appelsap over. Schep nu twee bolletjes vanille-ijs in elk glas. Verdeel de rest van het appel-druivenmengsel erover en schep tot slot de limoenslagroom erop. Steek een rietje in de ijsjes en maak ze af met een parapluutje en een ijswafeltje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pitloze druiven
1 groene appel
125 ml slagroom
1 eetlepel (fijne tafel)suiker
½ limoen
100 ml appelsap
250 ml vanilleijs
4 choco-koekrolletjes