Bladerdeegtorentjes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakken bladerdeeg in vieren. Leg de 16 vierkantjes op een stuk bakpapier op een ovenplaat. Prik ze in met een vork en besprenkel ze met 2 eetlepels honing. Bak ze in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze even afkoelen. Snijd de druiven doormidden en schep de munt erdoorheen. Leg op ieder bord een vierkantje bladerdeeg, schep er een flinke bol vanille-ijs op en bedek die met een bladerdeegvierkantje. Bestrooi de bladerdeegtorentjes met de walnoten en de poedersuiker en druppel de rest van de honing eroverheen. Garneer het bord met het druivenmuntmengsel en serveer direct.
Bladerdeegtorentjes
nagerecht
null personen
380 kcal
5 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakken bladerdeeg in vieren. Leg de 16 vierkantjes op een stuk bakpapier op een ovenplaat. Prik ze in met een vork en besprenkel ze met 2 eetlepels honing. Bak ze in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze even afkoelen. Snijd de druiven doormidden en schep de munt erdoorheen. Leg op ieder bord een vierkantje bladerdeeg, schep er een flinke bol vanille-ijs op en bedek die met een bladerdeegvierkantje. Bestrooi de bladerdeegtorentjes met de walnoten en de poedersuiker en druppel de rest van de honing eroverheen. Garneer het bord met het druivenmuntmengsel en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakken roomboterbladerdeeg
4 eetlepels honing
100 g pitloze groene druiven
1 eetlepel verse muntblaadjes
1 l vanilleijs
1 zakje gepelde walnoten
2 eetlepels poedersuiker