Marokkaanse couscous met gehakt en witte kaas
Couscous kun je serveren als bijgerecht, maar met sla en gehakt ook prima als hoofdgerecht.
Aan de slag
Was de komkommer, halveer deze in de lengte en snijd vervolgens in plakjes. Snijd de tomaten in reepjes. Verhit in de braadpan de helft van de olie en bak het gehakt rul. Voeg de kruidenmix (uit pak) toe en bak het geheel 5 min. zachtjes.
Doe de couscous en rozijnen (uit pak) in de pan, en giet het kokende water erover. Laat 5 min. staan. Snijd de kaas in blokjes. Schep de komkommer en tomaat door de couscous. Roer de rest van de olie, azijn, suiker, zout en peper tot een dressing. Sprenkel de dressing over de sla. Verdeel de couscous over de borden. Schep het gehaktmengsel erop en garneer met kaas. Serveer het geheel met de sla.
Marokkaanse couscous met gehakt en witte kaas
Couscous kun je serveren als bijgerecht, maar met sla en gehakt ook prima als hoofdgerecht.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Was de komkommer, halveer deze in de lengte en snijd vervolgens in plakjes. Snijd de tomaten in reepjes. Verhit in de braadpan de helft van de olie en bak het gehakt rul. Voeg de kruidenmix (uit pak) toe en bak het geheel 5 min. zachtjes.
Doe de couscous en rozijnen (uit pak) in de pan, en giet het kokende water erover. Laat 5 min. staan. Snijd de kaas in blokjes. Schep de komkommer en tomaat door de couscous. Roer de rest van de olie, azijn, suiker, zout en peper tot een dressing. Sprenkel de dressing over de sla. Verdeel de couscous over de borden. Schep het gehaktmengsel erop en garneer met kaas. Serveer het geheel met de sla.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 komkommers
160 ml zongedroogde tomaten in pot
5 el (olijf)olie
300 g rundergehakt
317 g Marokkaanse couscous
400 ml kokend water
150 g witte kaas
2 el (wijn)azijn
1 mespunt kristalsuiker
100 g krulslamelange