Spinazierijst met kipfilet
Met kaneel, komijnzaad en chilipoeder maak je zelf een kruidige marinade voor de kip.
Aan de slag
Snijd de kipfilets in de lengte in en klap ze open. Pers de knoflook uit en snipper de ui. Meng de knoflook met de specerijen, peper naar smaak en 1/3 van de olie en bestrijk de kipfilets hiermee aan beide kanten. Laat ze zo even liggen.
Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit de ui en rijst 4-5 min. op zacht vuur, schep regelmatig om. Schep de spinazie erdoor en voeg de bouillon toe. Laat de rijst afgedekt in 20 min. zachtjes gaar worden. Bak de kipfilets in een koekenpan of grillpan zonder extra olie in 10 min. mooi bruin en gaar. Serveer de kip met de spinazierijst.
Spinazierijst met kipfilet
Met kaneel, komijnzaad en chilipoeder maak je zelf een kruidige marinade voor de kip.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilets in de lengte in en klap ze open. Pers de knoflook uit en snipper de ui. Meng de knoflook met de specerijen, peper naar smaak en 1/3 van de olie en bestrijk de kipfilets hiermee aan beide kanten. Laat ze zo even liggen.
Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit de ui en rijst 4-5 min. op zacht vuur, schep regelmatig om. Schep de spinazie erdoor en voeg de bouillon toe. Laat de rijst afgedekt in 20 min. zachtjes gaar worden. Bak de kipfilets in een koekenpan of grillpan zonder extra olie in 10 min. mooi bruin en gaar. Serveer de kip met de spinazierijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 kipfilets
1 teen knoflook
2 grote uien
1 tl kaneel
1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
2 tl chilipoeder
3 el traditionele olijfolie
300 g zilvervliesrijst
600 g verse spinazie
400 ml kippenbouillon van tablet