Kippilav met rozijnen
In het Midden-Oosten staat dit rijstgerecht minstens een keer per week op tafel.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de winterpeen in halve plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui en de wortel 3 min. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst en de rozijnen toe en bak 2 min. mee.
Schenk de hete bouillon in de pan en breng al roerende aan de kook. Kook de rijst ca. 16 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de kip in plakjes. Voeg de kip toe en warm nog 1 min mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pilav over diepe borden.
Kippilav met rozijnen
In het Midden-Oosten staat dit rijstgerecht minstens een keer per week op tafel.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de winterpeen in halve plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui en de wortel 3 min. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst en de rozijnen toe en bak 2 min. mee.
Schenk de hete bouillon in de pan en breng al roerende aan de kook. Kook de rijst ca. 16 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de kip in plakjes. Voeg de kip toe en warm nog 1 min mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pilav over diepe borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
500 g winterpeen
2 el traditionele olijfolie
2 tl gemalen komijn
300 g zilvervliesrijst
3 el rozijnen*
500 ml kippenbouillon van tablet
160 g gerookte kipfilet