Caribische vis met groene pilav
Dit kruidige rijstgerecht met komijn en peterselie brengt je in Caribische sferen.
Aan de slag
Snijd de steelaanzet van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in stukjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Bak de paprika en bonen 2 min. Schep de rijst en komijn erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook het rijstmengsel afgedekt op matig vuur in 8 min. gaar.
Bestrooi ondertussen de visfilet met de specerijenmelange. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de vis in 3 min. per kant goudbruin en gaar.
Snijd de blaadjes peterselie fijn en schep dit samen met peper en eventueel zout door de rijst. Schep de rijst (pilav) op de borden. Serveer met de vis met Caribische kruiden.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Caribische vis met groene pilav
Dit kruidige rijstgerecht met komijn en peterselie brengt je in Caribische sferen.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de steelaanzet van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in stukjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Bak de paprika en bonen 2 min. Schep de rijst en komijn erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook het rijstmengsel afgedekt op matig vuur in 8 min. gaar.
Bestrooi ondertussen de visfilet met de specerijenmelange. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de vis in 3 min. per kant goudbruin en gaar.
Snijd de blaadjes peterselie fijn en schep dit samen met peper en eventueel zout door de rijst. Schep de rijst (pilav) op de borden. Serveer met de vis met Caribische kruiden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 groene paprika's
4 el traditionele olijfolie
250 g verse gesneden snijbonen
300 g zilvervliesrijst
2 tl gemalen komijn
800 ml kippenbouillon van tablet
300 g verse pangasiusfilets
3 tl Caribbean Spice specerijenmelange
20 g verse platte peterselie