Stoofgerecht met kip, courgette en sperziebonen
Het fijne aan dit lekkere gerecht? Je hoeft niet veel te doen, rustig laten stoven is genoeg.
Aan de slag
Snijd de kipfilet tin grove stukken en bestrooi met peper en zout. Snijd de ui in partjes, knoflook in plakjes en de courgette in stukken. Schep in een braadpan de kip, ui, knoflook, courgette en sperziebonen door elkaar. Meng de chilipoeder, kaneel, koriander en olie erdoor.
Schenk de hete bouillon in een pan. Leg de deksel erop en breng de bouillon op matig vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de kip in ca. 30 min. zachtjes gaar stoven. Snijd de citroen in plakjes. Stoof de laatste 10 min. de citroen mee. Breng op smaak met peper even eventueel zout. Serveer met couscous.
Stoofgerecht met kip, courgette en sperziebonen
Het fijne aan dit lekkere gerecht? Je hoeft niet veel te doen, rustig laten stoven is genoeg.
hoofdgerecht
null personen
235 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilet tin grove stukken en bestrooi met peper en zout. Snijd de ui in partjes, knoflook in plakjes en de courgette in stukken. Schep in een braadpan de kip, ui, knoflook, courgette en sperziebonen door elkaar. Meng de chilipoeder, kaneel, koriander en olie erdoor.
Schenk de hete bouillon in een pan. Leg de deksel erop en breng de bouillon op matig vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de kip in ca. 30 min. zachtjes gaar stoven. Snijd de citroen in plakjes. Stoof de laatste 10 min. de citroen mee. Breng op smaak met peper even eventueel zout. Serveer met couscous.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kipfilet
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 courgette
500 g koelverse hele sperziebonen
½ el chilipoeder
1 tl kaneelpoeder
1 tl gemalen koriander*
2 el traditionele olijfolie
250 ml kippenbouillon van tablet
½ citroen