Risotto agli spinaci
Op z'n Nederlands: boordevol spinazie!
Aan de slag
Rasp de helft van de kaas. Verhit de olie in een pan. Snipper de ui. Voeg de ui toe en fruit 10 min. zonder dat de ui kleurt. Snijd ondertussen de spinazie in reepjes en snijd de knoflook fijn.
Voeg de spinazie en de knoflook toe en schep om. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Herhaal tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. De rijst is dan nog wel stevig, maar niet meer hard; controleer eventueel door te proeven.
Zet het vuur uit. Voeg de geraspte kaas en de slagroom toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Breng op smaak met chilipeper en zout en serveer direct. Rasp aan tafel de rest van de kaas over de risotto.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Risotto agli spinaci
Op z'n Nederlands: boordevol spinazie!
bijgerecht
null personen
560 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de helft van de kaas. Verhit de olie in een pan. Snipper de ui. Voeg de ui toe en fruit 10 min. zonder dat de ui kleurt. Snijd ondertussen de spinazie in reepjes en snijd de knoflook fijn.
Voeg de spinazie en de knoflook toe en schep om. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Herhaal tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. De rijst is dan nog wel stevig, maar niet meer hard; controleer eventueel door te proeven.
Zet het vuur uit. Voeg de geraspte kaas en de slagroom toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Breng op smaak met chilipeper en zout en serveer direct. Rasp aan tafel de rest van de kaas over de risotto.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g Parmigiano Reggiano
3 el traditionele olijfolie
1 ui
300 g verse spinazie
1 teen knoflook
300 g risottorijst
1 l kippenbouillon van tablet
125 ml verse slagroom
1 mespunt gemalen chilipeper