Risotto agli spinaci
bewaar
bewaar

Risotto agli spinaci

Op z'n Nederlands: boordevol spinazie!

40 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de helft van de kaas. Verhit de olie in een pan. Snipper de ui. Voeg de ui toe en fruit 10 min. zonder dat de ui kleurt. Snijd ondertussen de spinazie in reepjes en snijd de knoflook fijn.

Voeg de spinazie en de knoflook toe en schep om. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Herhaal tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. De rijst is dan nog wel stevig, maar niet meer hard; controleer eventueel door te proeven.

Zet het vuur uit. Voeg de geraspte kaas en de slagroom toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Breng op smaak met chilipeper en zout en serveer direct. Rasp aan tafel de rest van de kaas over de risotto.

variatietipRoer vlak voor het serveren een ½ zak rucola (à 75 g) door de risotto voor een extra hartige smaak.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Risotto agli spinaci

Op z'n Nederlands: boordevol spinazie!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig