Stoofpot met wortel
bewaar
bewaar

Stoofpot met wortel

Wintertijd = stoofpottijd. Het vlees wordt boterzacht door de zuren in de wijn.

45 min. bereiden / 3 uur wachten

14 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het vlees in dobbelstenen. Snipper de uien en knoflook. Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes.

Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak het spek ca. 2 min. mee. Voeg de ui, knoflook en peen toe en bak ca. 2 min. zachtjes. Bestrooi het vlees met peper en zout.

Doe de wijn, het water, de tijm en laurierblaadjes in een pan. Verkruimel de bouillontablet erboven. Dek het vlees af en laat ca. 3 uur zachtjes stoven.

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Verhit boter in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend ca. 5 min. Voeg de champignons toe aan het vlees. Roer de maizena glad in een kopje met water en bind al roerend het stoofvocht. Breng op smaak met peper en zout.

combinatietipServeren met gekookte krielaardappels bestrooid met peterselie.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stoofpot met wortel

Wintertijd = stoofpottijd. Het vlees wordt boterzacht door de zuren in de wijn.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig