Stoofpot met wortel
Wintertijd = stoofpottijd. Het vlees wordt boterzacht door de zuren in de wijn.
Aan de slag
Snijd het vlees in dobbelstenen. Snipper de uien en knoflook. Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes.
Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak het spek ca. 2 min. mee. Voeg de ui, knoflook en peen toe en bak ca. 2 min. zachtjes. Bestrooi het vlees met peper en zout.
Doe de wijn, het water, de tijm en laurierblaadjes in een pan. Verkruimel de bouillontablet erboven. Dek het vlees af en laat ca. 3 uur zachtjes stoven.
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Verhit boter in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend ca. 5 min. Voeg de champignons toe aan het vlees. Roer de maizena glad in een kopje met water en bind al roerend het stoofvocht. Breng op smaak met peper en zout.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Stoofpot met wortel
Wintertijd = stoofpottijd. Het vlees wordt boterzacht door de zuren in de wijn.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
45 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vlees in dobbelstenen. Snipper de uien en knoflook. Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes.
Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak het spek ca. 2 min. mee. Voeg de ui, knoflook en peen toe en bak ca. 2 min. zachtjes. Bestrooi het vlees met peper en zout.
Doe de wijn, het water, de tijm en laurierblaadjes in een pan. Verkruimel de bouillontablet erboven. Dek het vlees af en laat ca. 3 uur zachtjes stoven.
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Verhit boter in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend ca. 5 min. Voeg de champignons toe aan het vlees. Roer de maizena glad in een kopje met water en bind al roerend het stoofvocht. Breng op smaak met peper en zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g runderlappen
2 uien
2 tenen knoflook
2 winterpeen
50 g ongezouten roomboter
100 g magere spekreepjes
350 ml rode wijn
400 ml kraanwater
½ tl verse tijm
2 gedroogde laurierblaadjes
1 vleesbouillontablet
250 g kastanjechampignons
2 el maizena
30 ml kraanwater