Coq au vin blanc
Een klassieke bourgondische stoofpot die altijd een hit blijft.
Aan de slag
Bestrooi de kip rondom met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de kip in 2 delen op middelhoog vuur in ca. 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan en giet het bakvet af.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de winterpeen in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn en veeg de champignons schoon. Bak het spek, de knoflook, ui, peen, laurier en champignons 5 min. in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de wijn en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Leg de kip in de pan en laat 1 uur en 30 min. op laag vuur garen. Neem de kip uit de pan en pluk het vlees in grote stukken van de botten. Doe terug in de pan. Snijd de peterselie fijn. Breng de coq au vin op smaak met peper en eventueel zout, verwijder het laurierblad en bestrooi met de peterselie.
Coq au vin blanc
Een klassieke bourgondische stoofpot die altijd een hit blijft.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
30 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Bestrooi de kip rondom met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de kip in 2 delen op middelhoog vuur in ca. 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan en giet het bakvet af.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de winterpeen in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn en veeg de champignons schoon. Bak het spek, de knoflook, ui, peen, laurier en champignons 5 min. in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de wijn en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Leg de kip in de pan en laat 1 uur en 30 min. op laag vuur garen. Neem de kip uit de pan en pluk het vlees in grote stukken van de botten. Doe terug in de pan. Snijd de peterselie fijn. Breng de coq au vin op smaak met peper en eventueel zout, verwijder het laurierblad en bestrooi met de peterselie.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 kippenpoten
4 el tarwebloem
25 g ongezouten roomboter
2 uien
300 g winterpeen
4 tenen knoflook
175 g champignons
200 g magere gerookte spekreepjes
1 blaadje gedroogde laurierblaadjes
1 fles droge witte wijn
1 kippenbouillontablet
7½ g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
braadpan