Snelle coq au vin blanc
Dit chique Franse stoofgerecht maak je nu in witte wijn én lekker goedkoop!
Aan de slag
Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en snipper de ui. Ris de helft van de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit een ruime pan met dikke bodem en bak het spek 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak in 2 min. rondom bruin op hoog vuur. Neem de kip uit de pan.
Voeg de groenten en takjes tijm toe aan de spekjes en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Schenk de wijn erbij en voeg na 1 min. de slagroom en kip toe. Stoof met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
Bereid ondertussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Garneer de coq au vin met de rest van de tijm en serveer.
Snelle coq au vin blanc
Dit chique Franse stoofgerecht maak je nu in witte wijn én lekker goedkoop!
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en snipper de ui. Ris de helft van de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit een ruime pan met dikke bodem en bak het spek 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak in 2 min. rondom bruin op hoog vuur. Neem de kip uit de pan.
Voeg de groenten en takjes tijm toe aan de spekjes en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Schenk de wijn erbij en voeg na 1 min. de slagroom en kip toe. Stoof met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
Bereid ondertussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Garneer de coq au vin met de rest van de tijm en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g bleekselderij
350 g grote winterpenen
1 ui
8 g verse tijm
75 g gerookte spekreepjes
400 g scharrelkipdijfilet
100 ml witte wijn
200 ml verse slagroom
800 g aardappelpuree met boter
Dit heb je nodig
magnetron