Groene asperges met ham en aspergesaus
Hup Holland hup! Met dit gerecht van Nederlandse bodem scoor je zeker.
Aan de slag
Was, schil en snijd de aardappels in stukken. Kook ze in 20 min. gaar. Was de asperges, snijd de houtachtige uiteindes af, snijd ze in stukken van 4 cm. Houd de kopjes achter, kook de rest in 8 min. gaar. Kook na 4 min. de asperges mee.
Laat de asperges uitlekken. Kook de eieren in 8 min. hard, pel en snipper ze daarna. Knip de peterselie fijn. Snijd de ham in reepjes. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de asperges en ham en verdeel over de borden. Schep de aardappelen ernaast en schenk de saus over de asperges heen. Garneer met peterselie en ei.
Groene asperges met ham en aspergesaus
Hup Holland hup! Met dit gerecht van Nederlandse bodem scoor je zeker.
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was, schil en snijd de aardappels in stukken. Kook ze in 20 min. gaar. Was de asperges, snijd de houtachtige uiteindes af, snijd ze in stukken van 4 cm. Houd de kopjes achter, kook de rest in 8 min. gaar. Kook na 4 min. de asperges mee.
Laat de asperges uitlekken. Kook de eieren in 8 min. hard, pel en snipper ze daarna. Knip de peterselie fijn. Snijd de ham in reepjes. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de asperges en ham en verdeel over de borden. Schep de aardappelen ernaast en schenk de saus over de asperges heen. Garneer met peterselie en ei.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse groene asperges
1 kg iets kruimige aardappel
2 middelgrote scharreleieren
15 g verse peterselie
210 g schouderham
40 g saus voor asperges
25 g ongezouten roomboter