Witte asperges uit de oven met aspergesaus & eikruim
Met deze asperges zit je al in minder dan een halfuurtje aan tafel. Extra lekker met pasta.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in een pan en breng aan de kook. Kook 5 min. Giet de asperges af en verdeel over de ovenschaal.
Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter. Verdeel de saus over de asperges en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en prak fijn met een vork.
Verhit voor de pangrattato ondertussen de olie in een koekenpan en bak de panko 3 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant. Schep regelmatig om. Snijd de knoflook fijn, voeg toe en bak nog 2 min. mee. Neem van het vuur.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel het eikruim en pangrattato over de asperges en garneer met de peterselie.
Witte asperges uit de oven met aspergesaus & eikruim
Met deze asperges zit je al in minder dan een halfuurtje aan tafel. Extra lekker met pasta.
bijgerecht
null personen
270 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in een pan en breng aan de kook. Kook 5 min. Giet de asperges af en verdeel over de ovenschaal.
Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter. Verdeel de saus over de asperges en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en prak fijn met een vork.
Verhit voor de pangrattato ondertussen de olie in een koekenpan en bak de panko 3 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant. Schep regelmatig om. Snijd de knoflook fijn, voeg toe en bak nog 2 min. mee. Neem van het vuur.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel het eikruim en pangrattato over de asperges en garneer met de peterselie.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg witte asperges
35 g Maggi saus voor asperges
25 g ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren
1 el milde olijfolie
50 g panko Japans paneermeel
1 teen knoflook
10 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)