Cakejes met verse aardbeiensaus
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Breng de boter op kamertemperatuur. Maak de aardbeien schoon en snijd in stukjes.
Pureer de aardbeien met een staafmixer. Klop de boter en suiker 5 min. met een mixer. Klop de eieren er een voor een door. Zeef het zelfrijzen bakmeel erboven en schep erdoor. Schep de gesneden aardbeien door het beslag. Schep het beslag in de ingevette vormpjes.
Bak de cakejes in het midden van de oven in 20 min. gaar en bruin. Laat ze in de vorm afkoelen. Serveer de cakejes met gepureerde aardbeien als sausje erover.
Cakejes met verse aardbeiensaus
nagerecht
null personen
210 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Breng de boter op kamertemperatuur. Maak de aardbeien schoon en snijd in stukjes.
Pureer de aardbeien met een staafmixer. Klop de boter en suiker 5 min. met een mixer. Klop de eieren er een voor een door. Zeef het zelfrijzen bakmeel erboven en schep erdoor. Schep de gesneden aardbeien door het beslag. Schep het beslag in de ingevette vormpjes.
Bak de cakejes in het midden van de oven in 20 min. gaar en bruin. Laat ze in de vorm afkoelen. Serveer de cakejes met gepureerde aardbeien als sausje erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten roomboter
250 g verse aardbeien
150 g kristalsuiker
3 middelgrote scharreleieren
150 g zelfrijzend bakmeel
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes