Gouden tulband
Time to shine! Deze tulband is niet alleen kerstig lekker, zijn gouden topping straalt je ook vanaf de eettafel tegemoet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de helft van de oranje schil van 1 sinaasappel fijn. Snijd de rest van de schil in dunne reepjes of gebruik een zesteur. Mix de boter met 1/3 van de suiker en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Zeef het bakmeel erboven en spatel het er met het zout luchtig door. Snijd de abrikozen in stukjes en meng ze met het fijne sinaasappelrasp door het beslag. Schep het beslag in de ingevette tulbandvorm en bak de cake in 1 uur goudbruin en gaar.
Pers, na een half uur, 2 sinaasappels uit. Schil de rest van de sinaasappels, snijd in plakjes en verwijder eventuele pitjes. Verwarm het sinaasappelsap met de rest van de suiker in een pan met dikke bodem op laag vuur en laat de suiker, al roerend, smelten. Neem direct van het vuur als de suiker is opgelost en voeg de whisky toe. Neem de tulband uit de oven en schenk de helft van de warme sinaasappelstroop erover. Schenk de andere helft over de schijfjes sinaasappel.
Breek de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng in een pan een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade erin. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat rustig smelten (au bain-marie). Stort de tulband voorzichtig op een bord. Schenk de chocolade erover en bestrooi met de sinaasappelreepjes.
Allerhande loves citrus-tulband
Instructievideo - 01:03 min.
Gouden tulband
Instructievideo - 02:58 min.
Gouden tulband
Time to shine! Deze tulband is niet alleen kerstig lekker, zijn gouden topping straalt je ook vanaf de eettafel tegemoet.
nagerecht
null personen
495 kcal
30 min. bereiden
80 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de helft van de oranje schil van 1 sinaasappel fijn. Snijd de rest van de schil in dunne reepjes of gebruik een zesteur. Mix de boter met 1/3 van de suiker en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Zeef het bakmeel erboven en spatel het er met het zout luchtig door. Snijd de abrikozen in stukjes en meng ze met het fijne sinaasappelrasp door het beslag. Schep het beslag in de ingevette tulbandvorm en bak de cake in 1 uur goudbruin en gaar.
Pers, na een half uur, 2 sinaasappels uit. Schil de rest van de sinaasappels, snijd in plakjes en verwijder eventuele pitjes. Verwarm het sinaasappelsap met de rest van de suiker in een pan met dikke bodem op laag vuur en laat de suiker, al roerend, smelten. Neem direct van het vuur als de suiker is opgelost en voeg de whisky toe. Neem de tulband uit de oven en schenk de helft van de warme sinaasappelstroop erover. Schenk de andere helft over de schijfjes sinaasappel.
Breek de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng in een pan een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade erin. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat rustig smelten (au bain-marie). Stort de tulband voorzichtig op een bord. Schenk de chocolade erover en bestrooi met de sinaasappelreepjes.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 medium handsinaasappels
250 g ongezouten roomboter
750 g kristalsuiker
5 middelgrote scharreleieren
250 g zelfrijzend bakmeel
1 mespunt zout
100 g gedroogde abrikozen
50 ml whisky
100 g witte chocolade
Dit heb je nodig
staafmixer
tulbandvorm