Gevulde tomaten met ei
bewaar
bewaar

Gevulde tomaten met ei

Begin de dag goed met tomaten gevuld met geitenkaas, ei en knapperig broodkruim.

15 min. bereiden / 30 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Rasp de geitenkaas. Snijd de basilicum in fijne reepjes. Snipper de ui heel fijn. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten met een theelepel uit. Bestrooi de binnenkant van de tomaat met peper en eventueel zout en laat de tomaten 5 min. omgekeerd op keukenpapier uitlekken.

Verkruimel de sneetjes brood (met korst!) in de keukenmachine heel fijn. Meng het broodkruim met de ui, basilicum en de geraspte kaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout.

Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met wat keukenpapier en zet ze in het ingevette ovenschaaltje. Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei in de tomaat glijden. Bedek het ei met een dikke laag broodkruim. Sprenkel er wat olijfolie over. Bak de tomaten in de oven in 30 min. goudbruin en gaar.

combinatietipLekker met versgeroosterd brood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde tomaten met ei

Begin de dag goed met tomaten gevuld met geitenkaas, ei en knapperig broodkruim.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig