Aardappelschotel met witte kaas en spinazietomaten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Aardappels in keukenmachine of met mes in dunne plakjes snijden. Melk en eieren met 2 tl zout en peper mengen. Helft van aardappels dakpansgewijs in schaal leggen, kaasblokjes erover strooien en rest van aardappels erop leggen. Melkmengsel erover gieten. Schotel afdekken met aluminiumfolie en in midden van oven in 45 min. gaar laten worden. Olie in wok verhitten. Spinazie toevoegen, al omscheppend in 3 min. laten slinken en laten afkoelen. Spinazie mengen met munt en op smaak brengen met zout en peper. Plakken tomaat besmeren met pesto. Aardappelschotel serveren met tomaten en spinazie.
Aardappelschotel met witte kaas en spinazietomaten
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Aardappels in keukenmachine of met mes in dunne plakjes snijden. Melk en eieren met 2 tl zout en peper mengen. Helft van aardappels dakpansgewijs in schaal leggen, kaasblokjes erover strooien en rest van aardappels erop leggen. Melkmengsel erover gieten. Schotel afdekken met aluminiumfolie en in midden van oven in 45 min. gaar laten worden. Olie in wok verhitten. Spinazie toevoegen, al omscheppend in 3 min. laten slinken en laten afkoelen. Spinazie mengen met munt en op smaak brengen met zout en peper. Plakken tomaat besmeren met pesto. Aardappelschotel serveren met tomaten en spinazie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g nieuwe aardappels
400 ml halfvolle melk
4 eieren
100 g witte kaasblokjes
2 el olijfolie
300 g panklare spinazie
15 g verse munt
6 trostomaten
4 el rode pesto
Dit heb je nodig
keukenmachine
wok
aluminiumfolie
ovenschaal inhoud ca. 2 liter