Pasteitjes met broccoli, witte kaas en pesto
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Broccoli in kleinere roosjes verdelen. In pan met kokend water en zout broccoli en sperziebonen ca. 2 minuten koken. In vergiet laten uitlekken. In kom broccoli en sperziebonen met olijven, witte kaas en pesto door elkaar scheppen. Op smaak brengen met flink veel peper. Mengsel over ovenschaaltjes verdelen. Werkvlak dun bestuiven met bloem en hierop 3 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen. Deeg uitrollen tot ronde lap. Hieruit cirkel snijden, die net iets groter is dan doorsnede van ovenschaaltje; overtollig deeg bewaren voor versiering. Op dezelfde manier van overige deegplakjes tweede deegcirkel maken. Cirkels deeg op schaaltjes leggen. Randen met water vochtig maken en deegranden op schaaltjes vastplakken. Met vork gaatjes in deegcirkels prikken. Restjes deeg uitrollen en in lange dunne reepjes snijden. Reepjes deeg tot spiraaltjes draaien en ter decoratie met wat water op deegdeksels plakken. Scheid de eidooier van het eiwit en klop de eierdooier los. Bestrijk hiermee het deeg. In midden van oven pasteitjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Pasteitjes met broccoli, witte kaas en pesto
hoofdgerecht
null personen
1345 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Broccoli in kleinere roosjes verdelen. In pan met kokend water en zout broccoli en sperziebonen ca. 2 minuten koken. In vergiet laten uitlekken. In kom broccoli en sperziebonen met olijven, witte kaas en pesto door elkaar scheppen. Op smaak brengen met flink veel peper. Mengsel over ovenschaaltjes verdelen. Werkvlak dun bestuiven met bloem en hierop 3 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen. Deeg uitrollen tot ronde lap. Hieruit cirkel snijden, die net iets groter is dan doorsnede van ovenschaaltje; overtollig deeg bewaren voor versiering. Op dezelfde manier van overige deegplakjes tweede deegcirkel maken. Cirkels deeg op schaaltjes leggen. Randen met water vochtig maken en deegranden op schaaltjes vastplakken. Met vork gaatjes in deegcirkels prikken. Restjes deeg uitrollen en in lange dunne reepjes snijden. Reepjes deeg tot spiraaltjes draaien en ter decoratie met wat water op deegdeksels plakken. Scheid de eidooier van het eiwit en klop de eierdooier los. Bestrijk hiermee het deeg. In midden van oven pasteitjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes roomboterbladerdeeg
1 zakje broccoliroosjes
1 zakje panklare sperziebonen
1 bakje witte kaasblokjes
16 zwarte olijven zonder pit
2 el verse groene pesto
1 ei
0 bloem om te bestuiven
Dit heb je nodig
2 ronde (soufflé)schaaltjes à inhoud ca. 1/2 liter