Stap-voor-stap biefstuk bakken (met jus!)
15 min. bereiden
3 ingrediënten
Aan de slag
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en dep het vlees droog met keukenpapier. Verwarm een koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur. Smelt de boter in de pan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak de biefstuk in 1 min. aan beide zijden op hoog vuur. Bak het vlees op middelhoog vuur nog 2-6 min., afhankelijk van hoe doorbakken je ze wilt. Keer regelmatig. Leg de biefstuk op een lauwwarm bord en laat hem (onder aluminiumfolie) enkele minuten rusten.
Roer de bouillon of melk door het bakvet en breng dit al roerend aan de kook. Laat het inkoken tot een lekkere jus. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en serveer met de jus. Snijd de biefstuk dwars op de draad van het vlees aan, zo voelt de biefstuk malser aan.
Stap-voor-stap biefstuk bakken (met jus!)
hoofdgerecht
null personen
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en dep het vlees droog met keukenpapier. Verwarm een koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur. Smelt de boter in de pan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak de biefstuk in 1 min. aan beide zijden op hoog vuur. Bak het vlees op middelhoog vuur nog 2-6 min., afhankelijk van hoe doorbakken je ze wilt. Keer regelmatig. Leg de biefstuk op een lauwwarm bord en laat hem (onder aluminiumfolie) enkele minuten rusten.
Roer de bouillon of melk door het bakvet en breng dit al roerend aan de kook. Laat het inkoken tot een lekkere jus. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en serveer met de jus. Snijd de biefstuk dwars op de draad van het vlees aan, zo voelt de biefstuk malser aan.
bereidingstip:
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 biefstukken
25 g ongezouten roomboter
100 ml runderbouillon