Biefstuk bakken
Een geweldig mals stukje vlees.
Aan de slag
Laat het vlees in 30 min. op kamertemperatuur komen. Bestrooi aan beide kanten met peper en zout.
Verhit een ruime koekenpan op hoog vuur. Voeg 25 g boter toe. Wacht tot het schuim verdwijnt, de boter heeft dan de juiste temperatuur. Leg de biefstukken in de pan en zorg dat ze elkaar niet raken. Houd de biefstukken tijdens het bakken in beweging, zo blijft de temperatuur constant. Als de biefstukken aan één kant mooi bruin zijn, keer je ze om. Voeg na 1 min. de rest van de boter toe.
Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem ze uit de pan en laat op een warm bord 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
De aanbaksels en vleessappen in de pan zijn de ideale basis voor je jus of saus.
Biefstuk bakken
Instructievideo - 02:37 min.
Biefstuk bakken
Een geweldig mals stukje vlees.
hoofdgerecht
null personen
225 kcal
10 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Laat het vlees in 30 min. op kamertemperatuur komen. Bestrooi aan beide kanten met peper en zout.
Verhit een ruime koekenpan op hoog vuur. Voeg 25 g boter toe. Wacht tot het schuim verdwijnt, de boter heeft dan de juiste temperatuur. Leg de biefstukken in de pan en zorg dat ze elkaar niet raken. Houd de biefstukken tijdens het bakken in beweging, zo blijft de temperatuur constant. Als de biefstukken aan één kant mooi bruin zijn, keer je ze om. Voeg na 1 min. de rest van de boter toe.
Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem ze uit de pan en laat op een warm bord 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
De aanbaksels en vleessappen in de pan zijn de ideale basis voor je jus of saus.
bereidingstip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 biefstukken
50 g ongezouten roomboter