Tonijnlasagne
Vergeet gehakt, deze Italiaanse klassieker is óók heel lekker met tonijn.
Aan de slag
Pel en snipper de ui. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan. Bak de ui, peper en courgette voor 5 min.
Verwarm de oven voor o 200 °C. Voeg de tomatenblokjes met vocht toe aan de courgette en verhit 2 min. mee. Laat de tonijn uitlekken en roer door de saus. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in. Schep in de ovenschaal een laagje saus. Dek af met lasagnebladen. Herhaal de laagjes saus en lasagnebladen tot ze beiden op zijn. Eindig met saus. Bestrooi de schotel met kaas en laat in het midden van de oven in 30 min. gaar en goudbruin worden.
Tonijnlasagne
Vergeet gehakt, deze Italiaanse klassieker is óók heel lekker met tonijn.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Pel en snipper de ui. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan. Bak de ui, peper en courgette voor 5 min.
Verwarm de oven voor o 200 °C. Voeg de tomatenblokjes met vocht toe aan de courgette en verhit 2 min. mee. Laat de tonijn uitlekken en roer door de saus. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in. Schep in de ovenschaal een laagje saus. Dek af met lasagnebladen. Herhaal de laagjes saus en lasagnebladen tot ze beiden op zijn. Eindig met saus. Bestrooi de schotel met kaas en laat in het midden van de oven in 30 min. gaar en goudbruin worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
1 rode peper
2 courgette
3 el (olijf)olie
400 g tomatenblokjes
340 g tonijnstukken in olijfolie
1 tl paprikapoeder
200 g lasagnebladen
150 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter