Lasagne met tonijn en courgette
Lasagne is ook erg lekker met vis in plaats van vlees. Dat vinden ze in Italië helemaal niet erg.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgettes in plakjes. Laat de tonijn uitlekken.
Verhit de olie in een braadpan en bak de courgette in ca. 4 min. Voeg de tonijn en sugo toe en warm ca. 2 min. mee.
Maak de besciamella met melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet een laagje sugo in de ovenschaal. Leg hier een laagje lasagnebladen op en giet er een laagje bechamelsaus over. Herhaal tot 2 lagen. Bestrooi met kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. lichtbruin en gaar. Dek tussentijds eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
Bechamelsaus maken
Instructievideo - 01:19 min.
Lasagne met tonijn en courgette
Lasagne is ook erg lekker met vis in plaats van vlees. Dat vinden ze in Italië helemaal niet erg.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgettes in plakjes. Laat de tonijn uitlekken.
Verhit de olie in een braadpan en bak de courgette in ca. 4 min. Voeg de tonijn en sugo toe en warm ca. 2 min. mee.
Maak de besciamella met melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet een laagje sugo in de ovenschaal. Leg hier een laagje lasagnebladen op en giet er een laagje bechamelsaus over. Herhaal tot 2 lagen. Bestrooi met kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. lichtbruin en gaar. Dek tussentijds eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
370 g tonijnstukken in olijfolie
3 el traditionele olijfolie
1 zakje besciamella sausmix
500 ml halfvolle melk
470 g sugo tradizionale tomatensaus in pot
200 g lasagnebladen
150 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)